חלבונים ופחמימות – תזונה נכונה לאחר אימון

שילוב בין אימוני כושר ותזונה נכונה הינם הכרח במטרה להשיג תוצאות טובות בכל הנוגע לשיפור הכושר הגופני, חיטוב הגוף וכן לשמירה על משקל תקין. פעילות בחדר כושר נקשרת באופן אוטומטי לצריכת חלבונים אשר משווקים גם כתוספי תזונה בצורת שייקים למיניהם. על מנת למקסם את תוצאות הפעילות הגופנית ולזרז את התאוששות הגוף ,חשוב לשלב נכונה בין שני שחקנים מרכזיים והם חלבונים ופחמימות.

חלבונים ופחמימות – תזונה נכונה לאחר אימון

פחמימות

בכל פעם שאנו אוכלים פחמימות מופרש בגוף ההורמון אינסולין. האינסולין תורם לוויסות הגלוקוז בדם וכן הוא מעודד תהליכי בנייה בגוף כחלק מהיותו הורמון אנאבולי. לאחר פעילות גופנית השריר הינו רגיש לתהליכי הבנייה ולכן מומלץ להגדיל את הפרשת אינסולין לצורך ניתוב החלבונים לבניית השריר. מחקרים מראים כי ארוחת פחמימות לאחר פעילות גופנית אכן מעודדת את הפרשת האינסולין ומחדשת את מאגרי הגליקוגן, אולם בשילוב של צריכת חלבונים מתקבל אפקט התאוששות ובנייה אופטימלי. את הארוחה המשלבת פחמימות וחלבונים מומלץ לאכול בסמוך לסיום האימון, עד שעה לאחר הפעילות.

חלבונים ופחמימות – תזונה נכונה לאחר אימון

חלבונים

מומלץ לצרוך חלבונים ממקור טבעי ולא לבחור בתחליפים למיניהם. את מנת החלבון המומלצת לגוף, ניתן לקבל מאכילת עוף, הודו, דגים, בשר וביצים. לכל אדם ישנה כמות המתאימה לו מבחינת הצרכים התזונתיים, כאשר עבור מי שפעיל מבחינה ספורטיבית מומלץ יחס של 1:2 עד 1:4 לטובת הפחמימות ביחס לחלבונים, שכן שריפת הפחמימות גדולה מזו של החלבונים בעת פעילות. מחקרים מראים כי הכמות האופטימלית של חלבון לצורך בניית השריר והתאוששות לאחר אימון היא עד 25 גרם. אל תתפתו לאבקות למיניהן והקפידו על מזון אמיתי וממקור טבעי, במקום שייק חלבון, תיהנו מיוגורט עם גרנולה או כריך בריא. מדובר על הוצאת כספים מיותרת אשר אולי מציגה תוצאות מהירות, אולם לאורך זמן, מדובר בתהליך לא בריא לגוף וחשוב לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה הכוללת חלבונים ופחמימות בכמות נכונה וממקורות בריאים.

בנושאים דומים:

פחמימות או חלבונים

מה לאכול לפני ואחרי אימון

טעויות בתזונה ובאימוני כושר